vrijdag 10 januari 2014

Mijn inleiding van het artikel uit ons tijdschrift; Waarom is spelling zo belangrijk? ( opdracht 3A van hoofdstuk 2 uit de reader)

Waarom is spelling zo belangrijk? Waarom zouden we die vervelende spellingsregels niet gewoon laten voor wat het is, en iedereen zijn eigen invulling eraan laten geven? Naar hun eigen opvattingen en ideeën ….Ik bedoel dat is toch gewoon veel beter? Zijn we meteen al die ellende kwijt…


Of toch niet? Laten ik een paar voorbeeld geven. Danielle droomt al jaren van haar droom baan, als menger van een bepaald  bedrijf. Haar doom kan uitkomen, het bedrijf heeft een advertentie geplaatst dat ze een nieuwe menger nodig hebben! Zij is de aangewezen persoon hier voor! Ze schrijft meteen een sollicitatie brief naar het bedrijf. Danielle weet zeker dat ze de job krijgt! Als klopt, de brief is keurig opgesteld, haar CV netjes in orde….wat kan er nog mis gaan? Alleen wat Danielle niet weet is dat ,wanneer de werkgever van het bedrijf, haar brief krijgt hij een paar fikse    spellingfouten ontdekt! ze besluiten haar daarom niet aan te nemen omdat hij  niet weet of hij haar daarom wel serieus kan nemen.
Erg hé ?! voor Danielle? En dat allemaal voor een paar spellingfouten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten